حساسیت به شعله فوم پلی یورتان (COMBUSTIBILITY)
این حقیقت که فوم پلی یورتان همانند دیگر مواد آلی مانند نفت، بنزین، چوب، کاغذ، پشم، نایلون، پلیاتیلن و غیره آتش میگیرد و گازهای سمی از خود متصاعد میکند این ضرورت را ایجاب میکند که در هنگام کار با مواد پلی یورتان میبایست، اقدامات ایمنی لازم در نظر گرفته شود.
وقتی فوم پلی یورتان آتش میگیرد،بهسرعت میسوزد و اکسیژن محیط اطراف را بهسرعت مصرف و گرمای زیادی تولید میکند. فوم پلی یورتان نباید در معرض شعله مستقیم یا غیرمستقیم و یا در نزدیکی مکانها و منابع با دمای بالا مانند سیگار، کبریت، اجاقگاز، کوره قرار گیرد. همانند تمام مواد شیمیایی آلی، وقتی فوم پلی یورتان آتش بگیرد دودی حاوی گازهای سمی ازجمله مونوکسید کربن آزاد میکند. کاهش اکسیژن در منطقه آتشسوی موجب خفگی و حتی مرگ افراد مصدوم خواهد گشت.
ازآنجاییکه فوم پلی یورتان از فرمولاسیون و ترکیبات مختلفی تشکیلشده که قابلیت آتش پذیری متعددی را از خود نشان میدهند، برخی از فرمولاسیونها ممکن است برای کاربردهای خاص مناسب نباشند. همچنین ممکن است مصارف و مکانهایی موجود باشد که صرفنظر از فرمولاسیون، استفاده از فوم پلی یورتان مجاز نباشد.
الزامات و استانداردهای مقاومت به شعله متعددی در حوزههای مختلف ازجمله مبلمان، حملونقل، ساختمان و غیره موجود است. این استانداردها گاهی متوسط و گاهی خیلی سخت گیرانه است. همچنین داشتن استاندارد خاصی برای یک محصول حاوی مواد پلی یورتان الزاماً به معنی تضمین ایمنی محصول برای تمامی کاربردها نیست.
افزودنیهایی که برای افزایش مقاومت به آتشسوزی فوم پلی یورتان استفاده میشود بر کیفیت فوم پلی یورتان تولیدی اثر میگذارد. قابلیت آتشسوزی یک محصول گاهی میتواند با بهکارگیری قطعات و آستر ها در فوم پلی یورتان کاهش یابد.
فروشگاه آنلاین البرز صنعت