با طرز کار میخکوب بادی آشنا شوید
در دنیای پرشتاب امروزی، مهندسین ابزارهای جایگزین با قابلیت های بالا را ابداع مینمایند تا سرعت بیشتری برای به انجام رسیدن کار ببخشند.
یکی از رایج ترین وسایل برای اتصال دو قطعه که از جنس چوب یا مصنوعات چوبی ساخته شده، میخ فلزی است و در وهله اول ابزاری که جهت کمک به کوبش مناسب به ذهن خطور میکند چکش است. این دو ابزار ساده ترین و دم دست ترین وسایل برای مصارف خانگی و صنعتی میباشند و وقتی توجیح استفاده پیدا میکنند که ضرب العجلی در کار نبوده و یا راندمان از درجه اهمیت کمتری برخوردار باشد. زمانی که موضوع کار تولیدی، سری کاری و یا سرعت در تحویل کار باشد مسلما میبایست از ابزارهایی که کارکرد راحت و خروجی بالاتری دارند استفاده نمود.
ابزار میخکوب تلفیقی از کیفیت و دقت را برای استاد کاران به ارمغان آورده است. دستگاهی که درون خود مخزنی برای بارگزاری میخ فلزی داشته و به کمک منبع نیرو، با ضربه چکشی میخ را وارد قطعه کار مینماید. لازم به ذکر است که منابع نیروی ابزارهای صنعتی از نیروی دست، بنزین، برق، باطری و هوای فشرده ( پنوماتیک ) تغذیه میشوند که در این مقاله به بررسی نوع بادی میپردازیم.
ابزارهای بادی یا پنوماتیک برای خط تولید یا صنعت مونتاژ کاربرد دارند. این ابزار نسبت به ابزارهای شارژی یا برقی ساختار ساده تری داشته و در نتیجه کار با آنها راحت است. همچنین استهلاک آنها در مدت طولانی تری صورت میگیرد. با وجود تمامی این مزایا، محدودیت در حمل و نقل یکی از نقایص آنها است. استفاده از ابزارهای بادی مقرون به صرفه است. این ابزارها پرقدرت و کم هزینه میباشند که در صنایع و کارگاه های تولیدی مورد استفاده قرار میگیرند.
ابزار میخکوب بادی یا میخ زن پنوماتیک عملکردی ساده و در عین حال کاربردی قابل توجه دارد. به صورت استاندارد خشابی جهت بارگزاری میخ در زیر بدنه دستگاه وجود دارد که به نسبت وظیفه ای که باید انجام دهد از میخ های نواری یا شانه ای پر میشود. در انتهای خشاب شستی مخصوص باز کردن تعبیه شده و غالبا بستن آن منوط به فشار و نیروی دست است. برای ضربه زنی به میخ از نیروی هوای فشرده که از کمپرسور هوا تامین میگردد، بهره گرفته میشود. با فشردن دکمه، هوای فشرده به بالای پستون متحرک فشار آورده و موجب حرکت سنبه به سمت خان دستگاه میگردد در همین حال میخ نیزاز درون خشاب به سمت خان حرکت میکند و همزمان با رسیدن به محل خروج سنبه به ته میخ ضربه چکشی وارد نمود و آنرا وارد قطعه کار مینماید. برای آماده سازی مجدد به صورت خودکار، زمانی که پیستون به بالا و جای اولیه خود باز میگردد هوای اضافه به کمک اگزوز تعبیه شده بر روی بدنه خارج شده و دستگاه مسلح میگردد. این عملکرد ساده علاوه بر اینکه کیفیت کار را افزایش میدهد، سرعت بخشی چشمگیری را نیز در روند کار ایجاد میکند.
به خاطر داشته باشید که قبل و حین استفاده به نکات فنی و ایمنی توجه ویژه داشته تا دچار آسیب یا حادثه نشوید.
- سعی شود خشاب را تا زمانی که به صورت کامل خالی نشده، مجدد شارژ ننمائید.
- حتما از عینک و دستکش ایمنی استفاده نمائید زیرا در هنگام کوبش میخ احتمال پرتاب تریشه وجود دارد. در کارخانجات و کارگاه های بزرگ از گوشی صداگیر نیز میتوان استفاده کرد.
- وزن خود را بر روی دستگاه بیندازید و به کمک دست و قرارگرفتن در پوزیشن مناسب حرکت دستگاه را کنترل نمائید. بهترین پیشنهاد ایستادن به صورت یک پا جلو و نزدیک میز کار و پای دیگر به اندازه یک گام عقب تر و به صورت عمود است. دست دیگر خود را به قطعه یا میز کار گرفته و به این وسیله ستون درست کنید.
- دسته ابزار را به صورت کامل بین کف دست و انگشتان خود جای دهید به نحوی که هم لگد دستگاه کنترل شود و هم دسترسی به شستی راحت باشد.
- به هنگام کوبش نوک دستگاه را ثابت نگه دارید و دقت داشته باشید که در اثر سرعت کار دو میخ بر روی هم کوبیده نشوند.
- برای پر کردن خشاب حتما ابزار را از منبع انرژی جدا نمائید تا خطری شما را تهدید ننماید. ساده ترین راه در آوردن شیلنگ از محل کوپلینگ است.
- دستگاه آماده به کار را هرگز به سمت صورت و بدن خود یا دیگران نگیرید.
- به محض بروز مشکل و یا گیر کردن میخ در خان، ابتدا شیلنگ هوا را جدا کرده و سپس مبادرت به رفع اشکال نمائید.
فروشگاه آنلاین البرز صنعت
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |